|
wysokie ciśneinei (Inko_Max ) |
|
|
Witam mam tego pecha ,ze jestem nad ciśnieniowce. Przed siłownią miałem 140/90 a po 150/100 po lekkim odpoczynku rozmawiałem z lekarzem on stwierdził ,że nie dobrze jest jak rozkurczowe jest większe niż 90 a w moim wiemku(ponad 18lat) nie leczy sie za pomocą leków itp. tylko metodami naturlamnymi(cwiczenai tlenowe itp.) I mam pytanie do tych ,którzy mają ten sam problem jak Wy sobie z tym radziecie??? (więcej...) |
|
|
nadciśnienie a odklejanie łożyska w ciąży (Cecylia) |
|
|
Wiem, że odklejanie łożyska w ciąży powoduje nadciśnienie tętnicze, ale interesuje mnie to dlaczego tak się dzieje? Wyjaśnijcie mi to jak to bezpośrednio wpływa. (więcej...) |
|
|
jak obniżać ciśnienie (Paula) |
|
|
Rzecz dotyczy mojej mamy, cierpi z dwóch powodów z wysokiego ciśnienia i wrzodów żołądka. Z tego drugiego powodu nie za bardzo może przyjmować leki na obniżenie ciśnienia. Dlatego pytam was co polecicie z naturalnych metod na obniżenie ciśnienia, chciałabym żeby to nie podrażniało żołądka mamy. (więcej...) |

Dyskopatia
Dyskopatia jest schorzeniem kręgosłupa. W terminologii medycznej określana jako wypuklina - „wypadnięcie” jądra miażdżystego (galaretowatego), inaczej wypadnięcie dysku. Kręgosłup człowieka składa się z kręgów i krążków międzykręgowych, tak zwanych dysków.
Akromegalia
Na postępujący proces chorobowy zwracamy uwagę przez konieczność zwiększania rozmiaru rękawiczek, butów i nakrycia głowy. Osoby z otoczenia mogą zauważyć powoli postępujące zniekształcenie rysów twarzy, wywołane rozrostem tkanek miękkich, zwłaszcza nosa i warg, oraz zmianami kostnymi w postaci uwydatnienia się żuchwy i łuków brwiowych. Powiększa się również język i małżowiny uszne a skóra grubieje i staje się szorstka.
Bóle kręgosłupa
Bóle kręgosłupa to dość powszechna i jakże uciążliwa dolegliwość. Według przeprowadzonych badań wynika, że z tego powodu cierpi ok. 80% społeczeństwa w wieku pomiędzy 30 - 40 lat, a w późniejszych latach schorzenie to dotyka znacznie większej liczby osób.